Du kan nå oss på flere måter

Ring 225 66 700, trykk på chat-ikonet eller skriv en melding for å få kontakt med en av våre rådgivere. Vi kan bidra til problemløsning og mestring.

Åpningstider:

Mandag, tirsdag, onsdag, fredag: 

09.00 - 15.00

Torsdag:
09.00 - 18.00

Du kan  også henvende deg til oss via

Eksempler på problemstillinger og spørsmål.

Ill. Colourbox

Permisjonsrettigheter ved tilvenning av barn i skole og barnehage

Kvinne ønsker svar på hvilke rettigheter hun har ved tilvenning av barn i skole og barnehage. Hun jobber 50% men har to barn som skal begynne i skole og barnehage.

Permittering

Mann som er permittert spør om hvilken rett arbeidsgiver har til å velge ut hvem som skal permitteres. Hva med ansiennitetsprinsippet? Hvilken plikt har arbeidstaker til å møte på arbeid ved avbrudd i permitteringen?

Sykemeldt

Mann som er blitt sykemeldt en uke av legen på legevakten. Sjefen vil ikke godta sykemeldingen og sier at "han spiller syk". Sjefen truer med å si han opp, innringer vet ikke hva han skal gjøre.

Midlertidig arbeid

Mann som har jobbet mange år som prosjektansatt. Gjør det samme som de fast ansatte, men blir sendt hjem hvis det er lite å gjøre og får arbeidsledighetstrygd innimellom. Er dette lovlig?

Problemer med sjefen

Kvinne som opplever trakassering fra sjefen, hun blir blant annet fratatt arbeidsoppgaver og utskjelt i påhør av kollegaer. Hun har flere ganger tatt det opp med sjefen og tillitsvalgte men ingenting har hjulpet. Hvordan skal hun gripe dette fatt videre?

Psykiske sykdommer

Leder som lurer på hvordan hun best skal ivareta en sykemeldt ansatt som har fortalt at han har en psykisk diagnose. Hvordan samtale best mulig med vedkommende og hvordan kan bedriften tilrettelegge slik at den ansatte kan komme tilbake i arbeid.

Rus eller medisinbruk på jobb

Leder ringer inn og vil ha informasjon om hvordan han kan gå frem med en ansatt han tror ruser seg.

Overtid

Mann som jobber som avdelingssjef. Han søker informasjon om regler i forbindelse med overtid, hva når en person jobber deltid i to butikker innenfor samme selskap?

Mobbing

Kvinne som er blitt syk pga. mobbing på arbeidsplassen. Hun er innkalt til et møte på jobben, men er redd for hva som kan skje på møte og lurer på om hun må gå på det?

Attest

Kvinne ringer på vegne av sin mann. Hun lurer på hva slags attest han har krav på etter et arbeidsforhold er avsluttet.

Graviditet

En mor ringer på vegne av sin datter som er butikksjef. Datteren er gravid og har nå blitt tilbudt en nestlederstilling med 3500,- mindre i lønn pr. måned. Kan ledelsen gjøre det?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.