Du kan nå oss på flere måter

Ring 225 66 700, trykk på chat-ikonet eller skriv en melding for å få kontakt med en av våre rådgivere. Vi kan bidra til problemløsning og mestring.

Åpningstider:

Mandag, tirsdag, onsdag, fredag: 

09.00 - 15.00

Torsdag:
09.00 - 18.00

Du kan  også henvende deg til oss via

Mobbing i arbeidslivet

Mobbing i arbeidslivet dreier seg om situasjoner på arbeidsplassen der en person over lengre tid føler seg utsatt for negativ behandling av én eller flere andre personer på en slik måte at han eller hun ikke klarer å forsvare seg mot disse handlingene (Einarsen et al. 1994).

Ikke hver dag, men flere ganger hver uke ringer det personer til oss som har det vanskelig på jobb og som lurer på om det er mobbing de er utsatt for. Hvis det er en enkeltstående hendelse er det ikke mobbing men det kan komme inn under det som kalles utilbørlig atferd i Arbeidsmiljøloven. Mobbe-begrepet står ikke i loven, der brukes ordet trakassering.

I tillegg til at det må være negative hendelser over en tid bør det også være en ubalanse i styrkeforholdet, slik at den som blir trakassert må ha vanskelig for å forsvare seg. Vi snakker ikke om trakassering dersom to omtrent like sterke personer kommer i konflikt, eller når det dreier seg om en enkeltstående konfliktepisode. Mobbing kan true folke fysiske og psykiske helse.

I denne mappen legger vi artikler og annet stoff om mobbing i arbeidslivet.

Det er dessverre mange som opplever mobbing på arbeidsplassen på en eller annen måte. Hva kan gjøres?

Eller har det blitt sånn at vi må ta imot litt "drittslenging" og ikke oppfatte alt som mobbing? Er vi blitt alt for "overfølsomme"?

Tenk deg at ingen hilser på deg når du kommer på jobb og at du er den eneste som ikke får informasjon om å møtes etter arbeidstid…… eller at lederen din konsekvent tar æren for ideene dine ......... eller at en kollega du stoler på sprer usannheter om deg ……

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.