Du kan nå oss på flere måter

Ring 225 66 700, trykk på chat-ikonet eller skriv en melding for å få kontakt med en av våre rådgivere. Vi kan bidra til problemløsning og mestring.

Åpningstider:

Mandag, tirsdag, onsdag, fredag: 

09.00 - 15.00

Torsdag:
09.00 - 18.00

Du kan  også henvende deg til oss via

Nyttige linker til lover og Arbeidstilsynet

Ill. Colourbox

Arbeidstilsynet har gode nettsider med nøkkelord på de vanligste emnene om hva som gjelder i arbeidslivet. I denne artikkelen er det nyttige lenker til både lover og til Arbeidstilsynet, samt til en hendig brosjyre som heter Arbeidsmiljøloven for alle.

Arbeidsmiljøloven: Loven beskriver arbeidsgiverens og arbeidstakerens plikter og ansvar. Den gir blant annet bestemmelser knyttet til sikkerhet, arbeidstid, permisjoner, ansettelser og oppsigelser. Arbeidsgiver har ansvar for at loven etterleves, men det stilles også krav til arbeidstakerne og til importører og produsenter av tekniske innretninger og helsefarlige stoffer.
Arbeidstilsynet har som hovedoppgave å passe på at virksomhetene følger kravene i arbeidsmiljøloven. I tillegg forvalter Arbeidstilsynet andre lover som ferieloven og deler av røykeloven.

Last ned brosjyren Arbeidsmiljøloven for alle, her.

Lenke til Arbeidsmiljøloven i sin helhet i Lovdata, her

Lenke til Arbeidstilsynets nettsider, her

Ferieloven: Ferieloven bygger på et system med ferieår og forutgående opptjeningsår. Det år ferien avvikles kalles ferieåret. Den tilsvarende periode
forut for ferieåret kalles opptjeningsåret.
Retten til feriepenger er avhengig av at man har vært ansatt hos arbeidsgiveren i opptjeningsåret. Rett til feriefritid har man derimot som
hovedregel krav på hvert ferieår uavhengig om man har hatt opptjening det forutgående opptjeningsår. Når det gjelder retten til feriefritid, se § 5.

Lenke til Arbeidstilsynets nettsider om ferie, her

Lenke til Ferieloven i sin helhet i Lovdata, her

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.