Du kan nå oss på flere måter

Ring 225 66 700, trykk på chat-ikonet eller skriv en melding for å få kontakt med en av våre rådgivere. Vi kan bidra til problemløsning og mestring.

Åpningstider:

Mandag, tirsdag, onsdag, fredag: 

09.00 - 15.00

Torsdag:
09.00 - 18.00

Du kan  også henvende deg til oss via

Må ansatte godta at arbeidsoppgavene blir endret?

Oll. Colourbox

I arbeidslivet skjer det stadig endringer. Men kan en arbeidsgiver gjøre hva som helst med å bestemme hvilke oppgaver en ansatt skal utføre? Er du ansatt som sykepleier eller butikksjef, kan du da settes til å male eller pusse opp pauserommet?

Som regel er ansatte veldig fleksible og utfører de fleste oppgaver de blir satt til, men hvilke rett har de til å nekte å utføre noe de ikke liker eller ønsker. Dette er et av de spørsmålene Arbeidslivstelefonen får fra sine innringere.

I arbeidsmiljøloven står det beskrevet om arbeidsgivers styringsrett. En rett som arbeidsgiver har i kraft av at det er tross alt er han som betaler lønn til en ansatt på bakgrunn av hvilke oppgaver som han ønsker å få utført. I kraft av styringsretten vil arbeidsgiver kunne utføre visse endringer i den ansattes daglige arbeidsoppgaver. Men også styringsretten være begrenset hvis en ansatt har en arbeidskontrakt, stillingsinstruks og liknende som har spesifisert hvilke oppgaver en ansatt skal utføre.

I enkelte tilfeller må arbeidsgiver foreta en "endringsoppsigelse" for at den ansatte skal kunne settes til andre oppgaver enn det arbeidskavtalen sier. En endringsoppsigelse har i prinsippet samme regler for oppsigelse som ordinær oppsigelse (AML §.15). Hvis en ansatt tilbys  en annen stilling og vedkommende takker nei har arbeidsgiver en saklig grunn til å si han opp, og oppsigelse kan meddeles den ansatte med saklig grunn.

På ledernett.no kan du lese mer hva advokatfirmaet Grette sier om slike saker. Les mer her...

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.