Du kan nå oss på flere måter

Ring 225 66 700, trykk på chat-ikonet eller skriv en melding for å få kontakt med en av våre rådgivere. Vi kan bidra til problemløsning og mestring.

Åpningstider:

Mandag, tirsdag, onsdag, fredag: 

09.00 - 15.00

Torsdag:
09.00 - 18.00

Du kan  også henvende deg til oss via

Lover og regler i arbeidslivet

På en arbeidsplass er det utrolig mange spørsmål som kommer opp. Hva sier loven, hvilke regler gjelder og hvem kan svare på alle de forskjellige spørsmål? Dette kan være en utfordring, og i mange situasjoner må en spørre. Arbeidslivstelefonen får mange spørsmål om lover og regler og i de fleste tilfeller kan vi gi et svar.

Mange ansatte vil ikke spørre leder eller tillitsvalgte selv om dette er det naturlige. En del spørsmål ønsker en ansatt ikke å dele med sin nærmeste på jobb, og da er Arbeidslivstelefonen en uhildet instans som kan være til god hjelp.

Mange ledere og arbeidsgivere tar også kontakt med Arbeidslivstelefonen angående lover og regler, og grunnen kan være noe av den samme. Alle får hjelp og svar uansett på hvilke side av bordet en sitter.

Spørsmål om hvilke regler som gjelder ved permisjoner, sykefravær, tannlegebesøk og liknende er noe mange lurer på. Mange ansatte er usikre på hvilke lover, og regler som regulerer dette.

Ansatte med mye sykefravær får ofte spørsmål fra både kolleger og ledere om årsaken til fraværet, og spørsmålet mange stiller seg er om hvilke dokumentasjon som kreves ved et sykefravær.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.