Du kan nå oss på flere måter

Ring 225 66 700, trykk på chat-ikonet eller skriv en melding for å få kontakt med en av våre rådgivere. Vi kan bidra til problemløsning og mestring.

Åpningstider:

Mandag, tirsdag, onsdag, fredag: 

09.00 - 15.00

Torsdag:
09.00 - 18.00

Du kan  også henvende deg til oss via

Fri på røde og inneklemte dager

Ill. Colourbox

Fri på inneklemte og bevegelige helligdager er aktuelle spørsmål på denne tiden av året.

Hvem har krav på fri med lønn på bevegelig helligdager, og kan det tas ferie på inneklemte dager? Dette er spørsmål som Arbeidslivstelefonen ofte får.

Fri med lønn på bevegelig helligdager er avhengig av hvilken tariffavtale eller overenskomst du er tilknyttet. Hvis du eller bedriften ikke har noen organisasjonstilknytning er spørsmål om lønn på slike dager noe som må tas opp med leder. Mange virksomheter som ikke har organisasjonstilknytning betaler likevel lønn til ansatte på bevegelig helligdager. Det er kun 1 og 17 mai som er lovregulert.  Loven kan du lese her...

Når det gjelder fri på inneklemte dager er dette noe hver ansatt eller tillitsvalgt må ta opp med sin leder. Enkelte virksomheter "innarbeider" slike dager, de arbeider noen minutter lengere hver dag hele året for så å ha fri på alle slike inneklemte arbeidsdager. Praksisen er noe forskjellig fra de forskjellige virksomheter.

Dersom du er en av dem som må jobbe på høytids- og helligdagene i mai, skal det betales ekstra kompensasjon fordi du ikke kan ta fri.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.