Du kan nå oss på flere måter

Ring 225 66 700, trykk på chat-ikonet eller skriv en melding for å få kontakt med en av våre rådgivere. Vi kan bidra til problemløsning og mestring.

Åpningstider:

Mandag, tirsdag, onsdag, fredag: 

09.00 - 15.00

Torsdag:
09.00 - 18.00

Du kan  også henvende deg til oss via

Lover og regler

Arbeidsmiljøloven eller Lov om arbeidsmiljø, arbeidstid og stillingsvern mv som er det fulle navnet, skal sikre trygge tilsettingsforhold, et sikkert arbeidsmiljø og en meningsfylt arbeidssituasjon for alle arbeidstakere. Loven skal også bidra til et inkluderende arbeidsliv og gi et grunnlag for at arbeidsgivere og arbeidstakerne i virksomhetene selv kan utvikle sitt arbeidsmiljø. Det er mange flere lover som gjelder for arbeidslivet, blant annet ferieloven og folketrygdloven. I denne mappen ligger flere artikler om lover og regler.

I arbeidslivet skjer det stadig endringer. Men kan en arbeidsgiver gjøre hva som helst med å bestemme hvilke oppgaver en ansatt skal utføre? Er du ansatt som sykepleier eller butikksjef, kan du da settes til å male eller pusse opp pauserommet?

Som regel er ansatte veldig fleksible og utfører de fleste oppgaver de blir satt til, men hvilke rett har de til å nekte å utføre noe de ikke liker eller ønsker. Dette er et av de spørsmålene Arbeidslivstelefonen får fra sine innringere.

Fri på inneklemte og bevegelige helligdager er aktuelle spørsmål på denne tiden av året.

Hvem har krav på fri med lønn på bevegelig helligdager, og kan det tas ferie på inneklemte dager? Dette er spørsmål som Arbeidslivstelefonen ofte får.

Arbeidstilsynet har gode nettsider med nøkkelord på de vanligste emnene om hva som gjelder i arbeidslivet. I denne artikkelen er det nyttige lenker til både lover og til Arbeidstilsynet, samt til en hendig brosjyre som heter Arbeidsmiljøloven for alle.

For at samfunnet skal gå rundt er det mange som må jobbe i julen. Juleaften og nyttårsaften er vanlige arbeidsdager mens 1. og 2. juledag og 1. nyttårsdag er offisielle fridager.

På en arbeidsplass er det utrolig mange spørsmål som kommer opp. Hva sier loven, hvilke regler gjelder og hvem kan svare på alle de forskjellige spørsmål? Dette kan være en utfordring, og i mange situasjoner må en spørre. Arbeidslivstelefonen får mange spørsmål om lover og regler og i de fleste tilfeller kan vi gi et svar.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.