Du kan nå oss på flere måter

Ring 225 66 700, trykk på chat-ikonet eller skriv en melding for å få kontakt med en av våre rådgivere. Vi kan bidra til problemløsning og mestring.

Åpningstider:

Mandag, tirsdag, onsdag, fredag: 

09.00 - 15.00

Torsdag:
09.00 - 18.00

Du kan  også henvende deg til oss via

Tegn på at noe kan være galt...

Iblant kan ansatte føle det tungt å gå på jobb. De er ute av form, urolige eller føle seg nedstemt. Noen har søvnvansker eller andre problemer på grunn av private ting eller rett og slett arbeidssituasjonen.

Dette kan være lettere psykiske helseutfordringer som igjen får  konsekvenser i jobben. Dødsfall i familie, samlivsbrudd eller syke pårørende er situasjoner som kan være utfordrende. Noen kan i kan i slike situasjoner ha behov for en enkel tilpasning i arbeidssituasjonen.

Arbeidsplassen er en viktig arena også for alle, men spesielt for de som har en form for psykiske utfordringer. Dette gir ulike følger for arbeidssituasjonen, avhengig av person og situasjon. Kanskje den ansatte får konsentrasjonsvansker, med mer sykefravær og problemer med å følge opp avtaler eller rett og slett med å samarbeide.

Men også selve arbeidssituasjonen kan  gi helsa en trøkk. Det kan skyldes omstilling, nedbemanning,  konflikter eller andre stressfaktorer på jobben. Resultatet kan da  bli sykmelding og fravær. Den ansatte selv har da et ansvar for å si fra hvis det er arbeidssituasjon som gjør ham eller henne syk. Leders ansvar er å ta tak i situasjonen lytte og prøve og hjelpe. Det er viktig at ikke leder er passiv når ting oppstår.

Angst og depresjoner er blant de vanligste årsakene til sykefravær i arbeidslivet. Arbeidsplassens evne og mulighet til å ta vare på og legge til rette for den  som har det vanskelig, vil påvirke i hvilken grad den ansatte klarer å stå i jobb denne perioden. For mange med psykiske helseproblemer kan arbeid bidra til at de blir raskere friske.

Ved psykiske helseplager kan det være nødvendig å være borte fra jobben i en periode. Men forskning viser også at i lengden kan sykmeldinger forverre tilstanden – spesielt ved angst og depresjoner. Derfor er det ofte bedre å jobbe noe, enn å være hundre prosent sykmeldt. Arbeid er ofte en god medisin.

Hva kan tilrettelegging være?

Den ansatte er åpen overfor leder å sier: " Jeg har det vanskelig for tiden. Er fryktelig sliten og urolig.
Klarer ikke å konsentrere meg når jeg sitter i åpent kontorlandskap"

Leder kan da svare på to måter: "Det forstår jeg godt. Hva tenker du kan være en løsning på dette?"  Eller han kan svare: "Det forstår jeg godt. Siden du ikke kan jobbe i landskap, kan du ta kontoret nederst i gangen som er ledig"

Hva kan den den ansatte høre da?  ”Leder vil sette meg lengst mulig vekk fra de andre, jeg fortjener bare et 'kott' nederst i gangen, jeg får sikkert bare kjedelige oppgaver .”

En person med psykiske helseproblemer tenker ofte negativt og kan misoppfatte andres intensjoner. I kommunikasjon med den ansatte er det derfor ekstra viktig å ha oppmerksomheten på de faktiske forhold,  gi positiv, rask og ærlig tilbakemelding. Sjekke ut om det som er sagt har blitt oppfattet riktig, og være tydelig på at tilretteleggingen er midlertidig og må evalueres etter hvert.

 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.