Du kan nå oss på flere måter

Ring 225 66 700, trykk på chat-ikonet eller skriv en melding for å få kontakt med en av våre rådgivere. Vi kan bidra til problemløsning og mestring.

Åpningstider:

Mandag, tirsdag, onsdag, fredag: 

09.00 - 15.00

Torsdag:
09.00 - 18.00

Du kan  også henvende deg til oss via

Lærene streiker og mange småbarnsforeldre får problemer

I disse streiketider kan det være store utfordringer å fa kabalen til å gå opp med jobb og barn, som ikke kan gå på skolen på grunn av at lærene streiker. Har du som ansatt noen rettigheter til å få permisjon på grunn av lærerstreiken?

Hvordan kan du gå fram og hva kan du kreve?

Streiken i skolen får store virkninger for minst én uskyldig tredjepart – foreldre. At lærerne streiker er et ansvar som både KS og lærerorganisasjonene har, og det er ingen andre som kan få en slutt på streiken enn disse. Det å overlate små barn til seg selv en hel dag er noe de fleste heldigvis ikke gjør, og da må foreldre finne noen gode løsninger.

Det er lite som foreldre kan kreve med loven i hånd overfor arbeidsgiver når  det gjelder permisjon eller fri. Det er ingen lovbestemmelser som gir foreldre som er rammet av streik rett til fri fra jobben med lønn for å passe på barna. For å løse en slik situasjon, er man avhengig av at begge parter utviser en viss fleksibilitet.

Både arbeidstaker og arbeidsgiver kan se på muligheter for fleksibilitet. Kanskje du som arbeidstaker kan jobbe tidligere eller senere på dagen eller kanskje du må be om noen feriedager fra neste års ferie eller rett og slett se på muligheter til permisjon uten lønn. Selv om arbeidsgiver ikke har noen plikt til å tilrettelegge for arbeidstakere i en slik situasjon, er det ingen tvil om at mange har et legitimt behov for fri. Således vil nok mange arbeidsgivere forsøke å være fleksible, dersom det er mulig.

En arbeidstaker har  rettigheter til fri ved barns sykdom men det ingen lovregler som gir arbeidstaker noe ubetinget krav på å få endret eller redusert sin arbeidstid på grunn av omsorg for barn. Det er imidlertid regler i arbeidsmiljøloven som kan gi arbeidstaker rett til fritak for nattarbeid, redusert arbeidstid eller fleksibel arbeidstid. Forutsetningen er at endringene kan gjennomføres uten for store ulemper for arbeidsgiver.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.