Du kan nå oss på flere måter

Ring 225 66 700, trykk på chat-ikonet eller skriv en melding for å få kontakt med en av våre rådgivere. Vi kan bidra til problemløsning og mestring.

Åpningstider:

Mandag, tirsdag, onsdag, fredag: 

09.00 - 15.00

Torsdag:
09.00 - 18.00

Du kan  også henvende deg til oss via

Hvordan komme som ny til en arbeidsplass?

Det er noen ting som ikke du bør gjøre når du starter i ny jobb, vær ikke verdensmester.

Ferien er over, og i disse dager  går mange ut i ny jobb. Dette er opplevelser som mange har forskjellige erfaringer med. Hvordan skal en opptre og hvordan finne  kulturen på den nye arbeidsplassen, er noe mange spør seg om. Er tonen stiv, formell, eller lett og uformell. Dette må du selv finne ut av og det er viktig å lytte mer enn du prater.

 Lytt til dine nye kollegaer, men ikke på sladder eller delta i sladder. Gå varsomt fram, sjekk om det er noen uskrevne regler. Få deg gjerne en en fadder. Husk at din arbeidsgiver har ansatt deg fordi han har tro på deg og dine evner! Det er viktig å gjøre et godt førsteinntrykk på den nye arbeidsplassen. Vær åpen og imøtekommende og hils på nye kolleger med et fast håndtrykk. Ikke kom med en slapp hånd.

For deg som nyansatt er det viktig å vise interesse og stå på. Ikke vær redd for å spørre ,vis glede over å ha fått ny jobb og vær blid og høflig. Finn ut hva som er målene dine og hva som utløser suksess i jobben din. Normalt har alle nyansatte en prøvetid på inn til seks måneder, da er det viktig at du har en viss progresjon i utviklingen og viser evner til å forstå hvilke oppgaver som er viktige, og mindre viktige. Finn ut av hva som  forventes av deg, hør på tilbakemeldinger og lær deg hva som er bedriftens mål. Jo fortere du lærer deg det, jo lettere vil jobben gå.

God opplæring er en viktig ting men  også noe mange bedrifter ikke har gode nok rutiner på.  Da er det viktig at du selv søker informasjon og ber om opplæring på de felter du selv ikke kjenner eller kan.  

Hvordan bedriften tar imot nye medarbeidere kan også være veldig forskjellig. Noen har gode rutiner på dette med et fast program andre har ikke noen rutiner.

Det å ta imot en ny ansatt på en trygg og god måte gjør at det er lettere og komme inn i bedriftens miljø og kultur.  Når en ansatt blir tatt imot av en leder som er klar og tydelig og som gir  beskjed om hva  han eller hun har for ønsker og  forventer vet den nyansatte hva som er viktig. Det å ha en fadderordning den første tiden gir også den nyansatte en trygghet.

Som nyansatt bør du be om regelmessig tilbakemeldinger på jobben du gjør, slik at du vet du er på rett spor. Hvis ansatte føler trygghet, er det utrolig hvordan de kan vokse.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.