Du kan nå oss på flere måter

Ring 225 66 700, trykk på chat-ikonet eller skriv en melding for å få kontakt med en av våre rådgivere. Vi kan bidra til problemløsning og mestring.

Åpningstider:

Mandag, tirsdag, onsdag, fredag: 

09.00 - 15.00

Torsdag:
09.00 - 18.00

Du kan  også henvende deg til oss via

Er du ansatt som "ringehjelp" eller tilkallingshjelp?

Tilkallingsvikar eller ringevikar brukes i enkelte bransjer, men hvilke forpliktelser har arbeidsgiver eller arbeidstaker for denne type stillinger? 

 I arbeidslivet har vi mange type stillinger, noen faste og noen midlertidige. Arbeidsmiljøloven §14-9 sier at alle  ansettelser skal i prinsippet være faste, ”med mindre arbeidets karakter tilsier det, og arbeidet atskiller seg fra det som ordinært utføres i virksomheten" Men dette blir praktisert veldig forskjellig.

I disse dager diskuteres dette på høyeste nasjonalt plan. Hva som er det beste for en arbeidstaker er det ingen tvil om, men for bedrifter som har forskjellig behov for arbeidskraft kan fleksibiliteten  være være viktig. Dette er en sak som ikke har et fasitsvar med to streker under.

En ringehjelp, eller tilkallingshjelp er en ansatt som kun tilkalles etter behov. Med andre ord er det en arbeidstaker uten faste arbeidsdager eller et fast antall arbeidstimer per måned. Denne type stillinger reguleres også av Arbeidsmiljøloven og kommer da under begrepet midlertidig ansettelse.

En tilkallingshjelp vil ikke ha noe krav på å få jobbe, men hans arbeidsgiver kan heller ikke kreve at en ringevikar påtar seg noe arbeid. En ansatt med en arbeidskontrakt som lyder på tilkallingsvikar er og blir en vikar så lenge arbeidskontrakten lyder på det.

Hvis en tilkallings eller ringevikar blir brukt flere ganger i uka betyr det at behovet for arbeidskraft er større enn behovet som tilkallingsvakt tilsier. Arbeidsgiver bør da vurdere om dette er en ordning som bør utvides til noe mere fast eller gradert stilling. Det kan være en fordel både for virksomheten og for de ansatte. Virksomheten vil vite hvem som kommer på jobb og kan planlegge bedre, enn når de må ringe og avtale i hvert enkelt tilfelle.

Midlertidige ansettelser er ment å være et unntak fra hovedregelen om fast ansettelse.Det er derfor viktig at arbeidsgivere forholder seg til dette, og gir fast ansettelse der behovet reelt sett er til stede.

Hva med lønn under sykdom?

Hvis du blir kontaktet av arbeidsgiver og avtaler å jobbe mandag - onsdag og fredag meste uke men blir syk på tirsdag og ikke kan gå på jobb onsdag har du krav på sykepenger denne dagen. Men en arbeidsgiver som opplever at en tilkallingsvakt leverer sykemeldinger på dager som det er avtalt om å jobbe vil sannsynligvis ikke ringe mange dager i forveien for å avtale å jobbe. Ofte går dette utover arbeidstakeren som opplever å ikke bli ringt etter like mye som før

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.