Du kan nå oss på flere måter

Ring 225 66 700, trykk på chat-ikonet eller skriv en melding for å få kontakt med en av våre rådgivere. Vi kan bidra til problemløsning og mestring.

Åpningstider:

Mandag, tirsdag, onsdag, fredag: 

09.00 - 15.00

Torsdag:
09.00 - 18.00

Du kan  også henvende deg til oss via

Aktuelt

«Telefonen ringer. Det er en kvinne i den andre enden. Hun forteller at hun er sykmeldt på grunn av et anstrengt forhold til lederen sin. Hun er ikke alene.»

Mange ganger føler ansatte at leder demotiverer istedenfor å motivere til ennå bedre innsats.

Det er gjort undersøkelser på hva som virker demotiverende og hva som motiverer medarbeidere. En fornøyd og glad ansatt yter bedre og klarer å overkomme stress og store oppgaver.

I disse streiketider kan det være store utfordringer å fa kabalen til å gå opp med jobb og barn, som ikke kan gå på skolen på grunn av at lærene streiker. Har du som ansatt noen rettigheter til å få permisjon på grunn av lærerstreiken?

Hvordan kan du gå fram og hva kan du kreve?

Det nærmer seg skolestart og da kommer spørsmålene om arbeidstaker har rett til fri for å følge barnet første skoledag eller for tilvenning til barnehagen.

Ferie er noe de fleste ser fram til, men det kan være utfordrende å legge fra seg mail og mobiltelefon, og ikke være så forbasket tilgjengelig som vanlig. Men med litt bevissthet og fornuft går det bedre etter få dager.

Hva skjer hvis behovet i bedriften blir så prekært at sjefen ikke ser noen annen løsning enn å kalle folk tilbake fra ferien?

Er det greit å ringe sjefen og melde seg syk og samtidig oppdatere sin Facebook profil? Dette er et problem mange ledere og arbeidsgivere ser at får stadig større utbredelse.

Kan en ansatt klare å sitte på Facebook bør han ikke da også klare å gå på  jobb? Terskelen for å være hjemme på grunn av sykdom er nok veldig forskjellig. Hva slags sykdom har du og hvorfor er du borte fra jobben?

I arbeidslivet skjer det stadig endringer. Men kan en arbeidsgiver gjøre hva som helst med å bestemme hvilke oppgaver en ansatt skal utføre? Er du ansatt som sykepleier eller butikksjef, kan du da settes til å male eller pusse opp pauserommet?

Som regel er ansatte veldig fleksible og utfører de fleste oppgaver de blir satt til, men hvilke rett har de til å nekte å utføre noe de ikke liker eller ønsker. Dette er et av de spørsmålene Arbeidslivstelefonen får fra sine innringere.

Fri på inneklemte og bevegelige helligdager er aktuelle spørsmål på denne tiden av året.

Hvem har krav på fri med lønn på bevegelig helligdager, og kan det tas ferie på inneklemte dager? Dette er spørsmål som Arbeidslivstelefonen ofte får.

Vi er stolte av å kunne presentere nye nettsider for Arbeidslivstelefonen.

NRK har i januar sendt dokumentarserien Status Norge: Eldreboomen. Der er blant annet arbeidets helsebringende virkning for de som har kraft til det og ønsker å jobbe, dokumentert. Arbeid holder oss i gang, det er godt å være etterspurt og å ha kontakt med kollegaer.

Både arbeidsgivere og arbeidstakere har interesse av at arbeidsmiljøet er utformet og tilrettelagt slik at arbeidet lar seg utføre på en best mulig måte innenfor de økonomiske og tidsmessige rammer som finnes uten at det belaster arbeidstaker unødig.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.